In deze 'skihut' in Oud-West ben je omringd door stamgasten en eet je rijstgerechten en stoofschotels. De koks strooien met groenten, kruiden, noten, vruchten en ingrediënten die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen: saffraan, oranjebloesem, gedroogde rozenknoppen.
De Iraanse familie die deze zaak in De Baarsjes bestiert, heeft groene opties in de hoofdrol gezet. Reken op vegetarische en vegan gerechten voor ontbijt, lunch en diner, inclusief bijpassende gezonde drankjes.
Dit restaurant, dat draait om kosher streetfood, zit sinds de zomer in Oud-West. Je vindt er een mix van vegetarische en 'not so vegetarian' opties.
'In cauliflower we trust' is het (briljante) motto van dit restaurant in Westerpark, waar Israëlische smaken de toon zetten.
Groente is hier koning, vlees is slechts bijzaak en beperkt tot gegrilde kip. De smaken uit Israël en Beiroet lopen als een rode draad door het menu van deze zaak in Oud-West.
Dit restaurant in Oud-West biedt shared dining op z'n Israëlisch met een 'modern Mediterranean twist'.
Sababa is Hebreeuws voor 'no worries'. Voor de grotendeels vega(n) kaart lieten de eigenaren zich inspireren door de eetcultuur in Tel Aviv en de rest van het Midden-Oosten.
De familie Estephan serveert al sinds 1990 gerechten uit hun geboorteland Libanon. Begin je diner met mezze.
Hier in De Baarsjes kom je voor kleine porties Libanese gerechten.
Uiterst geliefde foodtruck in Oud-West waar Jawad Balas specialiteiten uit zijn geboorteland Libanon verkoopt: lamsshoarma, kofta van rundvlees en falafel.
Bij deze Syrische zaak in De Baarsjes at ik ooit een perfect gegrilde burger van ragfijn gemalen lamsvlees met een vulling van groente, kaas en pijnboompitten.
Bij het informele broertje van restaurant Sham draait het om vegetarische gerechten, zoals moussaka van diverse groenten.
Buurtbewoners zijn lyrisch over de Syrische kok die in januari van dit jaar een kiosk opende: Yamen Makhzoum, beter bekend als Chef Yamen.
Knus zaakje in Oud-West waar ze de Turkse gerechten net wat 'funkier' presenteren dan bij het gemiddelde Turkse restaurant.
Iconisch familiebedrijf dat niet meer weg te denken is uit Bos en Lommer. De hele wereld komt hier samen voor pide met lamsvlees.
Effendy is hét Amsterdamse adres voor lahmacun, Turkse pizza.
Hap, slik, weg, maar pas wel een beetje op. Het flatbread dat hier in Oud-West van de bakplaat komt, is loeiheet.
Superlieve eigenaren, uitstekend eten. Bij dit Turkse restaurant in Westerpark doen ze er alles aan om het je naar de zin te maken.